Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: ми позитивно оцінюємо досягнутий рівень відносин з НАТО


Президент України Віктор Янукович у Нью-Йорку зустрівся із генеральним секретарем НАТО Андерсом Фоґом Расмуссеном, повідомляє прес-служба Президента.

Під час зустрічі Віктор Янукович сказав: «Ми позитивно оцінюємо досягнутий рівень відносин з альянсом, їхній прагматизм і націленість на конкретний результат. На нашу думку, це є надійною запорукою продовження конструктивного партнерства між Україною та НАТО».

За словами Президента, Україна цінує партнерські відносини з НАТО. «Для України є важливими ті принципи, які сповідують НАТО та Європейський Союз, – демократія і верховенство права, і ми їх неухильно дотримуємося. У цьому питанні ми однодумці», – наголосив Віктор Янукович.

Зі свого боку, Андерс Фоґ Расмуссен дав високу оцінку співпраці України та НАТО, зокрема, в миротворчих місіях в Афганістані і Косові. Генсекретар НАТО запросив Україну взяти участь у наступному саміті НАТО в травні 2012 року та приєднатися до ініціатив НАТО, зокрема, до участі в антипіратській операції. Також Расмуссен запросив Януковича відвідати штаб-квартиру організації для виступу на Раді НАТО.
XS
SM
MD
LG