Доступність посилання

ТОП новини

Власник компанії ProstoPrint: на сьогодні заплановано мій арешт


Благодійна акція з розпродажу футболок 15 вересня 2011 року
Власник компанії-виробника футболок «Спасибо жителям Донбасса» Денис Олейников виїхав з країни, побоюючись арешту. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Я вже не в Україні. Зі мною найдорожчі для мене люди – дружина, син і донька. Це весь мій світ, і заради них я відмовлюся від ідеалів, кар’єри, бізнесу і чого завгодно», – написав Олейников.

Бізнесмен зазначив у нотатці на своїй Facebook-сторінці, що людина з УБОЗ, яка прихильно ставиться до його організації, повідомила про сценарій, який «хотіла реалізувати «міліція» стосовно мене і моєї сім'ї».

За словами бізнесмена, на сьогодні було заплановано його арешт. «Для затримання було ангажовано не тільки «Беркут», а й «Сокіл», причому дано команду – можливі протидії … придушувати максимально жорстко».

Паралельно було дано команду на арешт його дружини, стверджує Олейников. «І далі – усунення від можливого опікунства моєї мами (через слабке здоров'я) і мого тестя (зважаючи на нібито зловживання алкоголем і неможливість забезпечити онуків). Що далі відбувається з дітьми - здогадайтеся самі».

Раніше Управління боротьби з організованою злочинністю вилучило сервери, що підтримували сайт компанії ProstoPrint, повідомив Денис Олейников. В результаті сайт, який пропонував відвідувачам одяг з принтами, що містять гостру критику перших осіб держави, повністю заблоковано.

15 вересня на Майдані Незалежності, біля Головпоштамту, співробітники спецпідрозділу міліції «Беркут» вилучили у продавців футболки з написами «Спасибо жителям Донбасса…» і «Кровосиси». Розпродаж завершився бійками та масовими заворушеннями.

6 вересня працівники Київського УБОЗ провели обшук в офісі столичної компанії ProstoPrint з виробництва футболок з різними написами. Правоохоронці заявили, що обшук пов'язаний з розслідуванням справи про підробку сувенірної продукції до Євро-2012. У Центрі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в місті Києві зазначили, що вказані дії співробітників міліції «жодним чином не пов'язані з випуском цією організацією футболок з написом, який згадувався в публікаціях в інтернет-мережі».
XS
SM
MD
LG