Доступність посилання

ТОП новини

Барак Обама звернувся до Генеральної Асамблеї ООН


Барак Обама звертається до Генеральної Асамблеї ООН 21 вересня 2011 року
У середу президент США Барак Обама звернувся до Генеральної Асамблеї ООН з промовою, яка була присвячена драматичним змінам на Близькому Сході і в Північній Африці, проблемам, з якими зіткнувся ізраїльсько-палестинський мирний процес, і питанням глобальної економіки.

Президент Обама говорив про «Арабську весну», користь, яку може принести міжнародне спільнота в Лівії і закликав ізраїльтян і палестинців повернутися за стіл переговорів.

Виступ Обами в Генеральній Асамблеї проходив на тлі інтенсивних спроб американських дипломатів запобігти проголошенню палестинської державності через Раду Безпеки ООН.

Обама наголосив: «Відданість Америки інтересам безпеки Ізраїлю незмінна, а наша дружба з Ізраїлем буде довгою і міцною. Тому ми вважаємо, що будь-яка довгострокова мирна угода має враховувати проблеми безпеки, з якими щодня стикається Ізраїль. Народ Ізраїлю століттями ніс на собі тягар вигнання і переслідування, і ще свіжими є спогади його про те, як шість мільйонів євреїв були вбиті через своє походження.

Ці факти незаперечні. Друзі та союзники палестинців надають їм погану послугу, забуваючи про це. Але в той же час і друзі Ізраїлю повинні визнавати необхідність знайти двостороннє рішення, яке надасть безпеку Ізраїлю і незалежність – Палестині», – заявив президент США.

У своєму виступі Барак Обама також говорив про перспективи стабілізації ситуації в Іраку та Афганістані найближчим часом.
XS
SM
MD
LG