Доступність посилання

ТОП новини

Українська громада США зустрічає Президента Януковича протестами


Український конгресовий комітет Америки (УККА), який організовує акцію протесту під українською місією ООН, оприлюднив відкритого листа до Президента України Віктора Януковича.

У листі мовиться, що від часу останнього звернення до Президента в 2010 році «ситуація щодо прав людини та національних прав в Україні тільки погіршилася, про що свідчить не тільки арешт і слідство колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, а також інші політичні переслідування в країні».

«Сьогодні, – мовиться в листі, – дії уряду продовжують таку саму анти-українську політику: далі ведуться намагання переписування історії України, спрямовані на знищення української національної ідентичності, заперечування Голодомору як акту ґеноциду проти українського народу, закривання Музею Української Народної Республіки та офіційне скасування звання Героя України Степану Бандері та Романові Шухевичу тощо».

Український конгресовий комітет Америки – організація, яка представляє понад мільйон американців українського походження, у своєму листі до Президента Януковича наголошує: «Ми не втрачаємо надії, що Ви зрозумієте помилковість Ваших сьогоднішніх позицій, та приймете тягар чесної служби нашому народу в Україні і поза нею, та конкретними діями проявите зміну у Вашому політичному курсі в сторону конструктивних дій відносно міжнародних стандартів щодо людських та національних прав, та у гуманітарних, правових, та економічних площинах».

Учасники акції, організованої УККА, яка пройде у середу пізно ввечері за київським часом, від української місії в ООН рушать ходою до консульства, де зупиняється українська делегація, з метою «вкотре звернути увагу на згортання демократії в Україні».

Цього ж вечора – у рамках робочого візиту до Сполучених Штатів Америки для участі у 66-й сесії Генеральної асамблеї ООН – Президент Віктор Янукович виступить із промовою на пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН.
XS
SM
MD
LG