Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відбулись сутички між студентами та правоохоронцями


Cутички між студентами та правоохоронцями

x
Cутички між студентами і правоохоронцями
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Співробітники спецпідрозділу «Беркут» затримали під час акції протесту у Києві кількох студентів.

Під час підготовки до студентського мітингу на Михайлівській площі, до активістів підійшли міліціонери і пред’явили судову заборону на проведення масових акцій на цій території.

У відповідь близько 100 осіб колоною вирушили до сусідньої площі – Софіївської. Коли організатори акції почали переносити апаратуру, правоохоронці намагались їх зупинити. Внаслідок цього відбулись сутички. Затримали, за різними даними, від 3 до 5 осіб.

Решта протестувальників продовжують мітинг на Софіївській площі. Основні їхні вимоги – надати право молоді на проведення мирних зібрань, припинити скорочення фінансування студентів, звільнити міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.

Гасла на плакатах студентів «Зупиніть підвищення плати за навчання», «Ні – скороченню студентів», «Stop sees and cut».

Ліві актвісти протестували проти комерціалізації освіти

x
Мітинг оточили близько 300 правоохоронців. До протестувальників під’їхали три автобуси із бійцями «Беркут».

На четвер у Києві була запланована акція протесту проти політики Міністерства освіти і науки, молоді й спорту на чолі із Дмитром Табачником, що мала стати альтернативною форуму міністрів освіти європейських країн «Школа ХХІ століття: Київські ініціативи», що проводиться сьогодні в клубі Кабінету Міністрів.

О 8 ранку цього ж дня окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення масових заходів у центрі міста 22-23 вересня.
XS
SM
MD
LG