Доступність посилання

ТОП новини

«Вуличний університет» розпочав роботу в Києві


У суботу в Києві з ініціативи Інституту світової політики (Україна) розпочав роботу «Вуличний університет», мета якого – розповісти українцям, як до України ставляться у сусідніх державах. В якості прикладів розгорнута виставка графічних робіт та карикатур митців із Білорусі, Молдови, Грузії, Румунії, Польщі та Росії.

Як повідомила Радіо Свобода директорка Інституту світової політики Альона Гетьманчук, колектив українських, російських та європейських експертів провів опитування у сусідніх із Україною державах для створення «портрету української держави очима сусідніх країн та визначити рейтинг України у країнах-сусідках.

За результатами досліджень, експерти виявили, що найбільш позитивно до України ставляться у Грузії та Молдові, а найнижчий рейтинг Україна має у Румунії.

«Перший висновок, який ми можемо зробити – це брак системної роботи української держави для створення позитивного іміджу України, для розгортання масивної інформаційної кампанії для висвітлення історії та сьогодення України, у першу чергу в сусідніх країнах», – зазначає Гетьманчук.

За її словами, Інститут світової політики (неурядовий експертний центр, розташований у Києві) запропонував партнерським громадським організаціям та дослідницьким центрам розробити свої пропозиції для української влади, щоб ознайомити європейську спільноту з життям та традиціями України.
XS
SM
MD
LG