Доступність посилання

ТОП новини

Чільні фінансисти світу обговорюють кризу в Європі


Фінансові лідери світу на зустрічі Міжнародного валютного фонду в Вашингтоні пообіцяли в суботу вжити рішучих спільних заходів, щоб подолати фінансову кризу в Європі й не дати їй поширитися.

Керівник МВФ Крістін Лаґард заявила, що 17 держав зони спільної валюти євро мусять виконати липневу обіцянку надати додаткові кошти до фонду фінансового порятунку.

А міністр фінансів США Тімоті Ґайтнер сказав, що для того, щоб відвернути хвилю дефолтів у Європі, яка може настати за «принципом доміно», лишається мало часу.

Голова центробанку Китаю Чжоу Сяочуань закликав до швидких дій, які б принесли Європі фінансову стабільність.

Міністр фінансів Росії Олексій Кудрін заявив, що для країн зони євро було б краще врятувати Грецію від дефолту і відвернути таку ж можливість для Іспанії й Італії.

Керівник Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше визнав, що зона євро стала епіцентром кризи, яка загрожує всій світовій економіці через великі борги низки країн.

США та інші країни закликали європейських партнерів посилити свій фонд фінансового порятунку.

Раніше цього тижня побоювання, що боргова криза в Греції може поширитися на інші країни зони євро, призвели до різкого занепаду на світових біржових ринках.
XS
SM
MD
LG