Доступність посилання

ТОП новини

У Лівії триває наступ на рідне місто Каддафі


Лівійські війська нової влади країни продовжували в суботу наступ на місто Сірт, батьківщину скиненого лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі.

За повідомленнями, бійці сил Національної перехідної ради ввійшли вже до центру міста, але там потрапили під сильний вогонь артилерії і снайперів. Прихильники скиненої влади також закидають їх гранатами з вікон будинків.

Увечері в суботу сили нової влади взяли під контроль телевізійну станцію в Сірті, повідомляє агентство «Асошієйтед Прес».

Союз НАТО, який здійснює командування міжнародною операцією в Лівії, повідомив, що літаки країн коаліції протягом останньої доби вразили в Сірті низку цілей, серед яких склад боєприпасів і установка протиповітряної оборони.

Як наголошено в заяві НАТО, удари були здійснені для захисту цивільного населення від дій сил Каддафі, які перебувають у місті.

При цьому Північноатлантичний союз навів повідомлення з Сірта про страти, захоплення заручників і цілеспрямоване знищення окремих осіб, родин і цілих громад прихильниками Каддафі.

Водночас речник прибічників Каддафі звинуватив НАТО у «вбивстві сотень цивільних мешканців Сірта».
XS
SM
MD
LG