Доступність посилання

ТОП новини

У Лівії знайшли масове поховання біля в’язниці


Представники Національної перехідної ради Лівії повідомили в неділю, що біля в’язниці Абу-Салім у південній частині столиці Тріполі знайшли масове поховання, в якому понад 1 тисячу 700 тіл.

За повідомленням, ідеться про загиблих 1996 року під час придушення повстання в’язнів цієї тюрми, в якій часто ув’язнювали й супротивників режиму скиненого лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі.

У неділю також тривали бої за місто Сірт на середземноморському узбережжі, батьківщину Каддафі. Сили Національної перехідної ради заявили, що посилюють блокаду міста, щоб облогою змусити його захисників здатися. Після тяжких боїв у центрі міста в суботу, в яких бійці нової влади не змогли здобути переваги, вони облаштували блок-пости і снайперські позиції навколо Сірта.

А літаки міжнародної коаліції в неділю вранці завдали ще кілька ударів по цілях у місті після повідомлень, що сили прихильників Каддафі ставлять під загрозу мирне населення.

У суботу союз НАТО, який здійснює командування міжнародною операцією в Лівії, навів повідомлення з Сірта про страти, захоплення заручників і цілеспрямоване знищення окремих осіб, родин і цілих громад прихильниками Каддафі та наголосив, що удари в Сірті здійснюються для захисту цивільного населення від дій сил Каддафі, які перебувають у місті.
XS
SM
MD
LG