Доступність посилання

ТОП новини

Гриценко вимагає оприлюднення власників «Київенерго»


Лідер партії «Громадянська позиція», голова парламентського Комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко звернувся до київської влади з вимогою надати інформацію щодо власників, тарифів і витрат «Київенерго», а також перевірити законність передачі компанії приватним особам.

На переконання Гриценка, спроба передати публічне акціонерне товариство (ПАТ) «Київенерго» приватним особам становить загрозу не тільки добробуту киян, а й національній безпеці країни.

Він зазначив, що 28 квітня 2011 року депутати Київської міської ради у першому читанні підтримали рішення передати ПАТ «Київенерго» приватним власникам.

«Планується провести відчуження «Київенерго» на користь «Донбаської паливно-енергетичної компанії». Мене, як народного депутата і громадянина, вкрай тривожать умови, на яких КМДА планує передати приватній структурі важелі управління підприємством стратегічного значення», – йдеться у запиті.

Гриценко звертає увагу на те, що, попри світову практику концесійних відносин, строк концесії становить 49 років, замість 15-20 років, як прийнято в країнах Європи та США. Крім того, його подив викликає низька оцінка вартості компанії у 116 мільйонів доларів, в той час як загальний оборот «Київенерго» за минулий рік становить 1 мільярд доларів.
XS
SM
MD
LG