Доступність посилання

ТОП новини

Міністри ЄС підтримують швидке укладення угоди з Україною про ЗВТ


Рада ЄС із питань зовнішньої торговельної політики підтримала укладення угоди з Україною про зону вільної торгівлі якнайшвидше, заявив за підсумками засідання Ради ЄС віце-міністр економіки Польщі Марцин Королец.

«Рада підтримала укладення угоди з Україною про всебічну зону вільної торгівлі найпізніше до саміту ЄС – Україна в грудні цього року», – цитує агентство УНІАН слова урядовця Польщі, яка нині головує в ЄС.

Комісар ЄС із питань торгівлі Карел де Гюхт також зазначив, що ЄС і Україна перебувають на шляху укладення угоди до кінця цього року. Разом з тим єврокомісар звернув увагу, що звичайно політична й економічна частина угоди завжди ухвалюються разом.

Проте він відмовився коментувати вплив справи колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко на підписання угоди про асоціацію, відзначивши лише, що ЄС і Україна «повинні просуватися в переговорах із тим, щоб досягти угоди до саміту ЄС – Україна в грудні».

Україна і ЄС ведуть переговори про створення зони вільної торгівлі з лютого 2008 року. Сторони планують укласти угоду до кінця нинішнього року. Угода про зону вільної торгівлі буде складником угоди про асоціацію між Україною і ЄС.
XS
SM
MD
LG