Доступність посилання

ТОП новини

На президента Киргизстану кандидують 20 людей


У Киргизстані сьогодні офіційно почалася виборча кампанія до президентських виборів 30 жовтня, в якій беруть участь 20 затверджених Центральною виборчою комісією кандидатів із 83, які претендували на кандидатство.

Серед можливих найімовірніших переможців наразі називають нинішнього прем’єр-міністра, голову Соціал-демократичної партії Киргизстану Алмазбека Атамбаєва чи представника націоналістичної партії прихильників скиненого президента Курманбека Бакієва «Ата-Джурт» («Батьківщина») Камчибека Ташиєва.

Вісім кандидатів сьогодні ж підписали кодекс поведінки на виборах, розроблений за допомогою представництва в Бішкеку Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Президентські вибори мають стати завершенням конституційних реформ, запроваджених після скинення в квітні минулого року президента Курманбека Бакієва і його влади. Зокрема, референдум у червні минулого року перетворив країну з президентської на парламентську республіку, в жовтні минулого ж року відбулися парламентські вибори.

Повноваження чинного президента перехідного періоду Рози Отунбаєвої, яка не має права балотуватися на новий термін, збігають 31 грудня цього року.
XS
SM
MD
LG