Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН почала розглядати заявку палестинців на державність


Рада безпеки ООН зустрілася в понеділок за зачиненими дверима, щоб почати попереднє обговорення минулотижневої заявки Палестинської національної адміністрації на повноправне членство Палестини в ООН як незалежної держави.

За словами дипломатів, нинішнє консультаційне засідання не має на меті ухвалювати якісь рішення, і до голосування з приводу державності Палестини мине ще тривалий час.

Крім того, Сполучені Штати, які як постійний член Ради безпеки мають право вето, вже заявляли, що вдадуться до цього права, щоб заблокувати заявку, якщо вона й пройде на голосуванні.

Близькосхідний «квартет» – США, Росія, ЄС та ООН – закликає Ізраїль та палестинців якнайшвидше відновити переговори про встановлення миру. При цьому Ізраїль називає неприйнятною передумову палестинців із вимогою зупинити нове житлове будівництво в єврейських поселеннях на Західному березі Йордану.

Тим часом президент Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас, виступаючи в неділю на Західному березі Йордану в Рамаллі після повернення з ООН, знову заявив, що переговори з ізраїльтянами не будуть відновлені доти, доки ті не зупинять будівництво в єврейських поселеннях на території Західного берега.
XS
SM
MD
LG