Доступність посилання

ТОП новини

Росія хоче юридичних гарантій щодо ПРО


Росія повторила сьогодні своє занепокоєння планами створити нову систему протиракетної оборони Сполучених Штатів Америки в Європі, яке висловив на сесії Генеральної асамблеї ООН міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«Заяв про те, що нарощування можливостей глобальної ПРО не підірве засад стратегічної стабільності, не досить. Справа надто серйозна. Потрібні тверді юридичні гарантії того, що потенціал ПРО дійсно буде адекватним і не порушить глобальних і регіональних балансів», – заявив він.

Лавров також додав, що світ має підтримати поновлення дипломатичних зусиль, щоб зняти напруженість навколо ядерних програм Ірану і Північної Кореї.

США створюють у Європі свою нову систему протиракетної оборони, яка має стати складником глобальної американської системи ПРО. Сполучені Штати заявляють, що ця система має на меті відвернути можливі загрози від таких держав, як Іран чи Північна Корея, і ніяким чином не спрямована проти Росії. Але Росія наполягає, що ця оборонна система становить загрозу її національній безпеці.
XS
SM
MD
LG