Доступність посилання

ТОП новини

Відключення телеканалів, як у Харкові, може повторитися – медіа-профспілка


Голова Київської незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов прогнозує, що ситуація з відключенням опозиційних телеканалів у Харкові може повторитися і в інших містах України, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

«Якщо три телеканали перестали працювати, то це надзвичайна подія. Влада вдає роль нейтральної, але вона там залучена. Прогнозую, що така ситуація буде в інших містах», – заявив сьогодні Луканов у Харкові під час круглого столу, на якому обговорювалося позбавлення мовлення харківських телеканалів «Фора», «АТВК» та телекомпанії «АТН».

У свою чергу, юрист Інституту медіа-права Ігор Розкладай не виключає, що в Україні розпочався перерозподіл медіа-ринку у зв’язку з переходом на цифрове мовлення. Експерт нагадав, що конкурс на цифрове мовлення влітку цього року не виграв жоден із харківських телеканалів («АТН» так само брала участь у конкурсі), тому їх поступово виводять із гри, яка розпочалася «на полі цифрових комунікацій».

На засіданні круглого столу були присутні київські журналісти, експерти з Інституту медіа-права, представники організацій «Стоп цензура» і «Репортери без кордонів», а також Євросоюзу.

Як заявив речник Представництва ЄС в Україні Давід Стулік, «для Євросоюзу свобода преси є головною цінністю», тому, коли цього року до Харкова приїдуть посли Німеччини та Чехії, їм рекомендуватимуть поцікавитися, чи дотримується у місті свобода слова.
XS
SM
MD
LG