Доступність посилання

ТОП новини

Громадськість вимагає обговорення змін у виборчій системі – Черненко


Голова Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Олександр Черненко вважає, що влада не дослуховується до думки громадськості щодо змін у виборчій системі.

Про це він заявив під час прес-конференції за результатами засідання Робочої групи з удосконалення виборчого законодавства під головуванням міністра юстиції Олександра Лавриновича.

«Лавринович сказав, що як Президент вирішить, так і буде. При всій повазі до нашого Президента, я не думаю, що він настільки розбирається в тонкощах і специфіці виборчого законодавства, щоб вирішити такі експертні питання», – сказав Черненко.

Він додав, що з «безлічі суттєвих питань» під час засідання Робочої групи не було ухвалено рішень, а зміни, які були внесені Робочою групою в цей технічний законопроект, «носять фасадний, косметичний характер».

Вони, на думку Черненка, не змінюють суті і принципів того закону, який «дає можливості для зловживань і маніпуляції виборами».

Вчора міністр юстиції України Олександр Лавринович запевнив, що Верховна Рада не ухвалюватиме новий закон про вибори до отримання офіційного висновку Венеціанської комісії щодо остаточного його варіанту.

За словами Лавриновича, на сьогодні врахована значна частина пропозицій Венеціанської комісії, проте ще 4 залишаються дискусійними. Міністр зазначив, що ці дискусійні пропозиції будуть передані на розгляд Президента Януковича для ухвалення остаточного рішення.
XS
SM
MD
LG