Доступність посилання

ТОП новини

Комунальні послуги подорожчають найближчим часом (огляд преси)


Київ – «Чи «заморозять» газові домовленості подорожчання «комуналки»?» – у статті під таким заголовком експерти газети «День» зазначають, що підвищення комунальних платежів навряд чи вдасться уникнути найближчим часом. Адже комунальні тарифи сьогодні відстають від реальних цін на енергоносії в 2,5 рази. Навряд чи уряд піде на радикальне підвищення. Однак, поетапного зростання не уникнути. Мінімізувати удар по гаманцях українців мала б державна програма зі скорочення енергоспоживання, але за два роки уряд не зробив у цьому напрямку практично нічого, стверджують експерти «Дня».

Зростаюча заборгованість підприємств теплокомуненерго за спожитий газ ставить під загрозу своєчасний початок опалювального сезону, попереджають «Економічні відомості». Збільшення заборгованості, як зауважує видання, є штучним і сприяє здешевленню активів, які в перспективі можуть перейти в приватну власність. Стаття називається «Борги гальмують тепло».

Упродовж останніх п’яти років за рейтингами основних показників туристичної діяльності в Україні Івано-Франківщина разом із Києвом та Кримом стабільно входить до трійки лідерів. Понад мільйон туристів, котрі щорічно відвідують карпатський край, уже звичні для регіону показники. Та рекреаційний потенціал краю Черемоша й Прута спроможний на більше. Про туристичні перспективи гірських регіонів розповідає газета «Україна молода» у статті «Генплан для Карпат».

«Андріївський узвіз хочуть перетворити на вулицю фешенебельних готелів і крамниць», – переконує газета «Факти». Уже нині на багатьох будинках узвозу висять банери з написом «Продається», вказується номер телефону для контактів. За цими номерами відповідають посередники, які відмовляються говорити, кого вони представляють. За інформацією захисників київського Монмартра, багато розташованих там будинків продані компаніям, які зареєстровані в офшорних зонах.

Майже всі товари українських магазинів прикрашають наклейки «без ГМО». Їх наклеюють навіть на таку продукцію, де генно-модифікованих організмів не може бути в принципі, – на кшталт мінеральної води. Чи варто вірити таким наклейкам? Чи справді місцеві молокозаводи, м’ясокомбінати та інші виробники основних продуктів харчування встигли придбати устаткування для перевірки сировини на ГМО? Про це розмірковує кореспондент газети «Голос України» у статті «Наклейки для довірливих».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG