Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські «чорнобильці» та «афганці» проти скасування пільг


У Дніпропетровську поблизу біля пам’ятника загиблим учасникам радянської воєнної кампанії в Афганістані відбулась акція протесту «чорнобильців» та «афганців» проти законопроекту, який скасовує низку пільг соціально незахищеним категоріям громадян. За даними організаторів, у ній взяло участь близько тисячі людей.

Окрім самих пільговиків, на акцію вийшли їхні дружини і діти, а також представники правозахисних організацій.

«Ми хочемо домогтись справедливості і тих пільг, за які багато хто втратив життя», – заявив заступник голови міської організації ВГО «Союз Чорнобиль Україна» Яків Рубінов.

За словами Якова Рубінова, зараз влада робить спроби розколоти «єдиний фронт, яким стали на свій захист пільгові категорії громадян»: депутати Верховної Ради, каже він, робили спроби домовиться про забезпечення пільг одним категоріям пільговиків за рахунок зниження виплат іншим.

Протестувальники повідомили Радіо Свобода, що наприкінці акції вони ухвалили резолюцію, в якій зажадали від парламенту зняти з розгляду законопроект щодо скасування пільг, а від місцевої влади – підтримати їхні вимоги зверненнями до президента, уряду і парламенту.

Резолюцію передали в облраду і обласну державну адміністрацію.

20 вересня у Києві кілька тисяч мітингувальників проти законопроекту, який скасовує пільги 16 категоріям громадян, намагалися взяти штурмом будівлю Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG