Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація Януковича не планувала створення резиденції в Підгорецькому замку


В Адміністрації Президента України не планували і не планують створення державної резиденції в Підгорецькому замку на Львівщині, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на відповідь на інформаційний запит керівникв Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента Дениса Іванеска.

«Статус Підгорецького замку, який є державним музеєм, залишається незмінним. Жодного доручення чи розпорядження про створення в ньому державної резиденції Президент України не давав», – мовиться в повідомленні.

Денис Іванеско нагадав, що у січні 2011 року директор Львівської національної галереї мистецтв Борис Возницький у листі до Президента просив про надання державної підтримки у реставрації Підгорецького замку і, зокрема, пропонував створити на верхньому поверсі замку урядову резиденцію.

У відповідь Президент доручив Кабінетові Міністрів вжити заходів на підтримку музеїв та замків Львівщини, зокрема, щодо фінансування реконструкції Підгорецького замку. Ідею створення урядової резиденції не було підтримано, повідомили в Адміністрації.

Голова держави зацікавлений у збереженні та реконструкції Підгорецького замку як унікального об’єкта культурної спадщини України. Він має залишитися вільним для відвідування і громадянами України, і іноземними туристами як одна з історичних перлин Львівщини, заявив Іванеско.

Раніше заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, коментуючи новину, що за дорученням Президента Віктора Януковича у Кабінеті Міністрів розглядають можливість створити в Підгорецькому замку урядову резиденцію, заявив, що вважає такий імовірний крок неприпустимим.
XS
SM
MD
LG