Доступність посилання

ТОП новини

Напади повстанців в Афганістані згасають – міжнародні сили


Міжнародні сили сприяння безпеці (ISAF) оприлюднили сьогодні нові дані, які мають свідчити про зменшення числа нападів повстанців і успіхи цих сил у боротьбі з ісламістським рухом «Талібан», у першу чергу на півдні країни.

За цим звітом, за перші 8 місяців року кількість нападів скоротилася на 2 відсотки, до того ж переважна більшість цих нападів тепер здійснюється мінуванням доріг, а не прямими бойовими сутичками з міжнародними військами.

Учора свій звіт про становище в Афганістані оприлюднила ООН, і за ним середньомісячна кількість «інцидентів у сфері безпеки» станом на серпень цього року зросла майже на 40 відсотків порівняно з таким же періодом минулого року. Але в підрахунок ООН увійшли і напади повстанців, і операції міжнародних та афганських військ проти повстанців.

Посланець ООН в Афганістані Стаффан де Містура наголосив, що суперечності між документами немає. Як сказав він сьогодні на засіданні Ради безпеки ООН, становище в Афганістані поліпшилося з суто воєнного погляду, але водночас зросла кількість жертв серед цивільного населення.
XS
SM
MD
LG