Доступність посилання

ТОП новини

Україна залишиться найважливішим транзитером газу – єврокомісар


Україна й надалі залишатиметься найважливішою країною-транзитером російського газу до Європи, заявив сьогодні в Києві комісар ЄС із енергетики Ґюнтер Еттінґер. За його словами, країни ЄС нарощуватимуть споживання газу, і значна частина його надходитиме з Росії.

Це означає, сказав єврокомісар, що необхідно модернізувати газотранспортну систему України і утримувати її на щонайкращому технічному рівні, щоб забезпечити стабільне постачання газу до Європи.

За його словами, можна очікувати, що роботи з реконструкції частини української ГТС почнуться вже наступного року. Йдеться про українську ділянку газопроводу «Уренгой – Помари – Ужгород».

Еттінґер повідомив, що умови і терміни надання близько 310 мільйонів доларів на фінансування цієї реконструкції мають обговорити наступного тижня представники Європейського банку реконструкції і розвитку, Європейського інвестиційного банку і Світового банку.

Крім того, він заявив, що Європейська комісія надаватиме консультаційну підтримку в планованому реформуванні «Нафтогазу України».

Українська ділянка газопроводу «Уренгой – Помари – Ужгород» стане першим етапом модернізації української газотранспортної системи, інші газопроводи якої теж потребують реконструкції.
XS
SM
MD
LG