Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: у ЄС відзначають прогрес, але стурбовані справою Тимошенко


Президент України Віктор Янукович сподівається, що Україна та Європейський Союз знайдуть порозуміння в питаннях закріплення перспективи членства в ЄС в угоді про асоціацію.

«Ми наполягаємо на тому, щоб у цій угоді було відображено перспективу вступу України до Європейського Союзу. Поки що відповіді на це запитання немає, але час є, і я сподіваюся, що ми знайдемо також взаєморозуміння», – сказав Янукович журналістам.

При цьому Президент наголосив, що оцінка співпраці Україна-ЄС з боку ЄС позитивна: «Всі відзначають, що є прогрес», – зауважив він.

Водночас, Янукович зазначив, що залишилися певні неузгодженості щодо створення зони вільної торгівлі. Крім того, Європу хвилює «газова справа» стосовно екс-прем’єра Юлії Тимошенко, заявив Янукович. І зазначив, що не коментуватиме хід процесу, щоб уникнути звинувачень у тиску на суд.

«Ми пояснюємо, що суд ще не завершився і що суд – незалежна інстанція. Наразі складно дати якусь відповідь. Стосовно мене особисто. Мені взагалі не хотілося б коментувати це питання, тому що це може розглядатися як тиск на суд або правоохоронні органи. Тому я намагаюся уникати конкретних відповідей на ці запитання, на які я справді не можу дати відповіді».
XS
SM
MD
LG