Доступність посилання

ТОП новини

Суддя готується до обвинувального вироку – захист Тимошенко


Суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв постановив, що під час оголошення вироку в залі судових засідань будуть присутні тільки представники засобів масової інформації та безпосередньо учасники самого судового процесу.

Захист екс-прем’єра України Юлії Тимошенко вважає, що таке рішення судді свідчить про те, що вирок буде обвинувальним. Про це заявив адвокат Юрій Сухов.

«Своє рішення суддя мотивував тим, що були порушення порядку під час судового слідства, заважали суду тощо. Для того, щоб цього не було, він визначив, що тільки певне коло осіб буде під час оголошення вироку. Тобто, суд уже зараз фактично сказав, що вирок буде обвинувальним, і він передбачає, що можуть бути порушення громадського порядку в залі судового засідання», – пояснив свою точку зору Сухов.

Крім цього, Юрій Сухов зазначив, що на цій стадії судового процесу суд не мав права ухвалювати такі рішення. А адвокат Микола Сірий заявив, що Кірєєв ухвалив явно незаконне рішення, бо «законодавство не передбачає сортування людей на журналістів і нежурналістів».
XS
SM
MD
LG