Доступність посилання

ТОП новини

Протидія зсуву в Дніпродзержинську обійдеться в понад 3 мільйони гривень


Виконком Дніпродзержинської міської ради ухвалив робочий проект порятунку Шамишиної балки і проведення протизсувних заходів. Про це повідомили в прес-службі Дніпродзержинської міської ради. Документ уже отримав позитивний висновок комплексної державної експертизи, інформує місцевий кореспондент Радіо Свобода.

Проблема зсувів у Шамишиній балці існує не перший рік. Ще у 70-их роках минулого століття на цій території звели 19 п'ятиповерхівок. Після завершення будівництва мешканці почали помічати просідання ґрунту і деформацію будівель.

Робочий проект протидії зсувам вартістю близько 3,6 мільйонів гривень передбачає будівництво трубчатих дренажів. Вони мають захистити від підтоплення територію у понад 6 гектарів.

Між тим мешканці п’яти багатоповерхових житлових будинків у зоні балки потребують негайного відселення. Наразі термінової евакуації потребують мешканці 115 квартир. Загалом на переселення людей зі зсувонебезпечної зони, як підрахували у Дніпродзержинську, потрібно понад 21 мільйон гривень. Їх розраховують отримати з державного бюджету.
XS
SM
MD
LG