Доступність посилання

ТОП новини

Влада хоче змінити виборчий закон через низький рейтинг провладних партій – Яценюк


Народний депутат, лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк заявляє, що ініціатива влади змінити виборчий закон пов’язана з низькими рейтингами провладних партій.

«В Україні успішно пройшли парламентські вибори, які були визнані демократичними усім світом. Для чого ж тоді міняти виборче законодавство?», – запитав Яценюк, перебуваючи в Житомирі.

Він також додав, що неодноразово ставив питання лідерам Партії регіонів щодо доцільності зміни виборчого закону, отримуючи у відповідь, що треба наблизити депутата до виборця.

«Яким чином це можна зробити? З’явиться 225 округів. Добре. Тоді, кажу їм, покажіть мені статтю, яка дає право відкликати цього депутата за невиконання обіцянок. Ви забули її умисно? Такої статті немає», – сказав Яценюк.

За його словами, запропонований владою новий закон про вибори «не підтримується жодною політичною партією, окрім Партії регіонів та її сателітів».

«Тому спільна позиція опозиції – неприпустимість зміни виборчого закону. Нехай не бояться власного народу, нехай йдуть на вибори і їм люди дадуть оцінку. Потрібні відкриті списки і голосування за якісно новою системою», – сказав він.

Також Яценюк висловив думку, що Президент України Віктор Янукович не має намірів ініціювати змін до Конституції.

«А якщо і буде він міняти Конституцію, то його цікавитиме тільки ще право Президента розпускати український парламент, ну, і можливо, ще право Президента своїм указом призначати склад Верховної Ради України – так, щоб уже все було зразу», – додав він.
XS
SM
MD
LG