Доступність посилання

ТОП новини

Молдова претендує на 120 об’єктів на території України – газета


Ратифікація додаткового протоколу до угоди про взаємне визнання прав і регулювання відносин власності відкриє Україні та Молдові можливості для зняття бар’єрів, що гальмують процес взаємного визнання власності, заявив в інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня» виконувач обов’язків президента, голова парламенту Республіки Молдова Маріан Лупу.

Він нагадав, що Молдова ратифікувала цей документ у липні 2011 року. За результатами переговорів із Президентом України Віктором Януковичем Верховна Рада в найближчі один-два тижні також ратифікує цей протокол.

«Для України інтерес, насамперед, становить Дністровська ГЕС. Є зацікавленість у цілій низці об’єктів на території України з боку Молдови», – сказав Лупу.

За його інформацією, на території України розташовані 120 об’єктів, на які претендує молдовська сторона. Із них український Фонд держмайна визнає молдовськими 47 об’єктів, зокрема пансіонат «Молдова» у Трускавці.

«Річ у тім, що, за моєю інформацією, всі ці переговори про власність мали певні неясності й затягували процес. Додатковий протокол до угоди про взаємне визнання власності їх знімає, дає нові перспективи для переговорів», – наголосив виконувач обов’язків президента Молдови.
XS
SM
MD
LG