Доступність посилання

ТОП новини

Опозиційні депутати звернулася до Платіні щодо справи ProstoPrint


Кілька народних депутатів від опозиціних фракцій звернулися з листом до президента УЄФА Мішеля Платіні, у якому повідомили, що під виглядом боротьби з порушеннями прав інтелектуальної власності УЄФА українська влада розгорнула кампанію з незаконного переслідування громадян за їхні політичні переконання. Про це повідомили у прес-службі громадянського руху «Спільна Справа».

Лист підписали віце-спікер парламенту, б’ютівець Микола Томенко, б’ютівці Андрій Кожем’якін, Юрій Одарченко, Віктор Олійник, Сергій Пашинський та Андрій Сенченко, нунсівці Микола Мартиненко, Арсеній Яценюк та В’ячеслав Кириленко.

6 вересня співробітники київського УБОЗу провели обшук в офісі компанії ProstoPrint, яка виготовляє футболки з різними написами. Правоохоронці заявили, що обшук пов’язаний із розслідуванням справи про підробку сувенірної продукції до Євро-2012. Деякі інтернет-видання пов’язали обшук із випуском компанією футболок з написом «Спасибо жителям Донбасса...».

На думку депутатів, співробітники міліції «не мали жодних підстав для проведення таких заходів» щодо ProstoPrint, оскільки відповідальність за дотримання прав інтелектуальної власності несе замовник продукції, який є її власником, а не компанія, що надає принт-послуги.

Його автори зазначають, що справжньою причиною «нападу» на компанію стали не футболки, виготовлені внаслідок міліцейської провокації, а зовсім інша продукція, яка містить написи «з гострими критичними висловлюваннями на адресу Президента Януковича і користується сьогодні великою популярністю в Україні».

Народні депутати закликали Мішеля Платіні невідкладно втрутитися в ситуацію, відкликати заяву патентних повірених проти ProstoPrint та перешкодити використанню УЄФА «як інструмента політичних репресій».

21 вересня на своїй сторінці у Facebook власник компанії ProstoPrint Денис Олейніков написав, що виїхав з України, побоюючись арешту.

Днями Олейніков повідомив, що йому запропонували повернути бізнес в обмін на мовчання і припинення громадської діяльності.
XS
SM
MD
LG