Доступність посилання

ТОП новини

Єдине в Україні «полотно Рембрандта» може виявитись копією


У Києві провели перший етап фізико-хімічної експертизи картини «Жіночий портрет», яка входить до збірки Дніпропетровського художнього музею. Про це сьогодні поінформувало керівництво музею.

Полотно підписане і датоване: «Рембрандт, 1632 рік». Проте, як повідомила на прес-конференції директор музею Тетяна Шапаренко, експертиза встановила, що робота належить пензлю невідомого західноєвропейського художника ХІХ століття. За її словами, про це свідчить хімічний аналіз фарби, дошки і художній стиль твору. Фарби на полотні потемніли від часу, твір потребує реставрації.

Перед тим, як оприлюднити остаточні висновки, фахівці проведуть ще один етап фізико-хімічної експертизи та три мистецтвознавчих експертизи.

Навесні 2011 року в Дніпропетровську розпочали збирати кошти на проведення експертизи єдиної в Україні картини, автором якої досі вважали голландського живописця Рембрандта ван Рейна.

Картина зберігалась у Дніпропетровському художньому музеї 40 років, однак довгий час її авторство не з’ясовували.

Твір був придбаний за копійки ще за радянських часів в одного з відвідувачів музею. Дніпропетровським твором також зацікавився Музей Рембрандта в Амстердамі.
XS
SM
MD
LG