Доступність посилання

ТОП новини

Затримані в Лівії українці не скаржилися дипломатам на здоров’я – МЗС


Громадяни України, які вже понад місяць перебувають у полоні у лівійських повстанців, не скаржилися дипломатам на свій стан здоров’я. Про це агенції «Інтерфакс-Україна» повідомив речник МЗС Олександр Дикусаров.

«Їх постійно відвідують наші дипломати та лікар. Якихось скарг на своє здоров’я вони не висловлювали», – сказав представник міністерства.

За його словами, якби відповідні звернення були, українців негайно забезпечили б необхідними медикаментами. «Але ми, звичайно, перевірятимемо цю інформацію», – додав він.

Окрім того, за словами Дикусарова, трьох українців, які перебувають окремо від іншої групи затриманих, найближчим часом переведуть у зручніші умови проживання.

Сьогодні газета «Сегодня» з посиланням на родичку заручників поінформувала, що у затриманих в Лівії одеситів Максима та Олександра Шадрових останнім часом почалися серйозні проблеми зі здоров’ям, а у лівійців немає необхідних для них ліків.

5 вересня стало відомо про затримання в Лівії понад 20 українців – цивільних фахівців, що прибули для роботи на об’єктах лівійської нафтової промисловості.
XS
SM
MD
LG