Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін підвищив соцвиплати афганцям і чорнобильцям


Уряд України ухвалив рішення про підвищення соціальних виплат для ветеранів Великої вітчизняної війни, учасників бойових дій і потерпілих від Чорнобильської катастрофи. Про це повідомив віце-прем’єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Зокрема, основний розмір пенсій інвалідам війни підвищується з наступного року на 20% – в середньому з 2 589 гривень до 3 112 гривень. Доплати до пенсій або щомісячна допомога членам сімей загиблих підвищується на 30% – із 275 гривень до 358 гривень. Сім’ї померлих інвалідів Великої вітчизняної війни отримають збільшення допомоги на 23,5%, а сім’ї померлих учасників бойових дій – на 30%.

Також наступного року на 20% збільшується розмір щорічної грошової допомоги до Дня перемоги 9 травня.

Сергій Тігіпко зазначив, що в підписаному Меморандумі про взаємодію та співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Українським союзом ветеранів Афганістану передбачається суттєве підвищення пенсійних і соціальних виплат для інвалідів війни, виплати сім’ям загиблих, а також – разові допомоги до Дня перемоги.

Відповідний меморандум сторони підписали 30 вересня.

20 вересня на площі перед парламентом громадські організації афганців та чорнобильців провели акцію протесту, виступаючи проти скасування пільг.
XS
SM
MD
LG