Доступність посилання

ТОП новини

Януковичу під час візиту до Греції радять звернути увагу на досвід тамтешніх популістів


Київ – Сьогодні починається державний візит глави держави Віктора Януковича до однієї з найпроблемніших країн ЄС – Греції. В програмі візиту зустріч із першими особами грецької держави та участь у бізнес-форумі.

За словами глави президентської адміністрації Сергія Льовочкіна, програмою державного візиту передбачене відвідування міст Афіни та Салоніки, відбудуться переговори з президентом, прем'єр-міністром та головою парламенту Греції. Запланована також участь Віктора Януковича в роботі представницького українсько-грецького бізнес-форуму.

Голова української спілки промисловців і підприємців, депутат-регіонал Анатолій Кінах стверджує, що однією з найперспективніших галузей для українсько-грецької економічної співпраці є кораблебудування.

«Попри фінансові проблеми, які сьогодні Греція долає разом із Євросоюзм, співпраця з нею є дуже перспективною. У нас уже є серйозний досвід по ряду напрямків. Особливо у галузі судно- і кораблебудування. Дуже важливо підсилити напрямок співпраці щодо будівництва кораблів на повітряній подушці. Україна вже постачала такі кораблі для потреб міністерства оборони Греції», – каже Анатолій Кінах.

Не Афоном єдиним

Раніше Віктор Янукович неодноразово відвідував Грецію, але в центрі його візитів зазвичай був відомий православний монастир на горі Афон. Тепер економіст Олександр Пасхавер радить главі держави звернути увагу на фінансово-економічну ситуацію, в якій опинилася Греція.

«Дуже добре вивчати Грецію у такому стані для України, щоб усвідомити її помилки, – розповів експерт в інтерв’ю Радіо Свобода. – Зрозуміло, що в таку історію Греція потрапила і через політичний популізм. Треба також пам’ятати, що проблеми Греції вирішується на рівні ВВП – 30 тисяч доларів на людину».

Натомість в Україні цей показник (з урахуванням паритету купівельної спроможності) приблизно у чотири з половиною рази менший, зазначає Олександр Пасхавер.

Віктор Янукович напередодні візиту дав інтерв’ю грецьким мас-медіа, в якому охарактеризував українсько-грецькі відносини як традиційно міцні й незалежні від політичної кон’юнктури.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG