Доступність посилання

ТОП новини

У Раді готують нову постанову щодо сезонного часу – голова Укргідрометцентру


Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики займається підготовкою нового проекту постанови про зміну обчислення часу в Україні. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів голова Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

«Комітет із питань екології вже зараз займається підготовкою проекту постанови відповідно до звернення міністра з питань надзвичайних ситуацій Віктора Балоги», – сказав він.

Напередодні прес-служба МНС повідомила, що Балога звернувся до голови Верховної Ради Володимира Литвина з проханням ініціювати перегляд ухваленого парламентом рішення про скасування переходу на зимовий час.

В ефірі Радіо Свобода керівник Укргідрометцентру Микола Кульбіда також зазначив, що метеорологи загалом підтримують скасування літнього, а не зимового часу. «Гідрометеорологічна діяльність значно спроститься в цьому випадку, ми на годину раніше матимемо всю інформацію про гідрометеорологічні умови в Україні, тобто ми на годину раніше зможемо в разі необхідності реагувати на загрози якихось надзвичайних ситуацій», – зазначив він.

Водночас, на думку Миколи Кульбіди, рішення депутатської більшості скасувати зимовий час не було політичним. «Я не думаю, що тут була замішана політика, скоріше рішення Верховної Ради було не до кінця підготовлене», – додав керівник Укргідрометцентру.
XS
SM
MD
LG