Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати просять cуд змінити Луценку запобіжний захід


Печерський районний суд Києва продовжив розгляд кримінальної справи справи проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Адвокати просять суд змінити Луценку запобіжний захід, посилаючись на показання свідків, що прозвучали 7 жовтня. Відповідне клопотання подав адвокат Олексій Баганець і заявив, що ці свідчення дають підстави сумніватися у достовірності наданих слідчими Генеральної прокуратури доказів у справі.

«Сьогодні стає очевидним, що дані про винуватість Луценка, подані до Печерського райсуду, є недостовірними», – йдеться у клопотанні.

Адвокати Юрія Луценка наполягають, що факти фальсифікації доказів у справі, які вже встановлені в суді, якраз і є новими обставинами, що дають підстави для звільнення їхнього підзахисного зі слідчого ізолятора.

Сторона обвинувачення виступила проти задоволення клопотання. За словами прокурорів, оцінка доказів може бути здійснена лише судом при ухваленні рішення у справі.

Заслухавши думки сторін, суддя пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення по клопотанню.

На попередньому судовому засіданні двоє свідків заявили, що під органи слідства чинили на них тиск і відмовилися від частини показань, зафіксованих у протоколах.
XS
SM
MD
LG