Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовився звільнити Луценка з-під арешту


Печерський районний суд Києва відхилив клопотання адвоката колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про зміну йому запобіжного заходу – утримання під вартою.

Суд не знайшов підстав для задоволення цього клопотання й розцінив аргументи адвокатів про нові докази невинуватості Луценка невагомими. Суддя продовжив допит свідків, зокрема, колишнього голови апарату міністра внутрішніх справ Володимира Шаповала.

Адвокат Луценка Олексій Баганець заявив клопотання про зміну Луценку запобіжного заходу, опираючись на те, що свідки заявили у суді, що на них чинився тиск у ході досудового слідства.

Так 7 жовтня свідок у справі проти Луценка, колишній начальник департаменту розвідувально-пошукової діяльності МВС Сергій Левченко наголосив, що працевлаштування водіїв міністрів МВС у штат міністерства здійснювалося за усіх міністрів. Він також заявив, що не одержував ніяких особистих вказівок від Луценка про працевлаштування його водія Леоніда Приступлюка й виділення йому квартири.

Це ж саме сказав у суді й колишній помічник Луценка Валерій Мельник. Він також заявив, що в ході досудового слідства в Генеральній прокуратурі його допитували багато годин поспіль, незважаючи на його важку хворобу і погане самопочуття.
XS
SM
MD
LG