Доступність посилання

ТОП новини

«Міжнародна амністія» закликає звільнити Юлію Тимошенко


Юлія Тимошенко під час оголошення їй вироку в Печерському суді Києва 11 жовтня 2011 року
Юлія Тимошенко під час оголошення їй вироку в Печерському суді Києва 11 жовтня 2011 року
Правозахисна організація «Міжнародна амністія» закликає звільнити колишню прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, засуджену у вівторок Печерським судом Києва «за зловживання службовим становищем» на 7 років позбавлення волі із забороною обіймати державні посади протягом ще трьох років.

«Переслідування щодо Юлії Тимошенко є політично вмотивованим. Висунуті проти неї звинувачення не є злочинами, визнаними на міжнародному рівні, вони є спробами встановити кримінальну відповідальність за рішення, які вона зробила в перебігу її роботи», – сказав Джон Далгусейн, керівник відділення «Міжнародної амністії» в Європі та Центральній Азії.

Він наголосив, що невірні політичні рішення – якщо вони і мали місце – «мають бути покарані виборцями, а не через суд». За словами Далгусейна, звинувачення проти Тимошенко є незаконними, тому вона повинна бути негайно звільнена.

Заява «Міжнародної амністії» – як і заяви від керівництва Євросоюзу, Єврокомісії та інших міжнародних організацій надійшла у вівторок невдовзі після оголошення вироку колишньому Прем’єр-міністрові України. Зокрема, верховний представник Євросоюзу з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Катрін Аштон заявила, що Євросоюз «перегляне свою політику щодо України».
XS
SM
MD
LG