Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ закликає до відкритості в процесі апеляції вироку Тимошенко


Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Литви Аудронюс Ажубаліс
Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Литви Аудронюс Ажубаліс
Організація з безпеки і співпраці в Європі відзначає необхідність відкритого і справедливого процесу розгляду можливої апеляції вироку, який Печерський районний суд Києва виніс колишній прем’єр-міністрові Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ у вівторок після оприлюднення вироку Юлії Тимошенко, яку Печерський суд міста Києва засудив у вівторок до 7 років позбавлення волі з забороною обіймати державні посади протягом ще трьох років «за зловживання службовим становищем» під час підписання газових угод з Росією в січні 2009 року.

У заяві, яку зробив голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Литви Аудронюс Ажубаліс, мовиться: «Я спостерігав за цією справою і раніше закликав українську владу забезпечити повною мірою права підсудної на справедливий судовий розгляд. В даний час життєво важливо, щоб процес розгляду апеляцій проводився відкрито, справедливо і відповідно до найвищих стандартів, щоб відновити довіру українського народу і міжнародного співтовариства».

Ажубаліс зазначив, що Україна повинна продемонструвати максимальну прозорість у здійсненні судових процесів і верховенство закону, щоб уникнути виборчого застосування правосуддя.

Україна готується взяти на себе головування в ОБСЄ в 2013 році.
XS
SM
MD
LG