Доступність посилання

ТОП новини

«Transparency international»: українська влада має краще пояснити світу вирок Тимошенко


Засновник міжнародної антикорупційної організації «Transparency international» та голова її дорадчої ради Петер Айґен вважає, що український уряд має краще пояснити кримінальну суть звинувачень проти колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, щоб уникнути закидів у політичних переслідуваннях.

«Є велика небезпека того, що правовою системою зловживають, щоб нападати на політичних опонентів. Український уряд має дуже низький рівень довіри всередині країни і за кордоном. Якщо вони хочуть розбудувати довіру, то в тому випадку, якщо дійсно існує серйозне кримінальне звинувачення, а я не бачу нічого подібного у тому, що була підписана погана угода з Росією, як я про це дізнаюся з повідомлень преси, то їм потрібно це добре пояснити на міжнародному рівні. Інакше, репутація цього уряду зазнає нищівного удару», – заявив Петер Айґен, відповідаючи на запитання Радіо Свобода в кулуарах празького «Форуму-2000».

У своєму останньому звіті за 2010 рік «Transparency international» називає українську судову систему найбільш корумпованою у світі.
XS
SM
MD
LG