Доступність посилання

ТОП новини

Захист Тимошенко наполягатиме, що статтю застосували неправильно


Захист Юлії Тимошенко в апеляційній скарзі наполягатиме, що норма статті 365 Кримінального кодексу застосована до колишнього прем’єра – міністра неправильно.

Про це повідомив газеті «Комерсант-Україна» один із адвокатів Тимошенко Микола Сірий.

«У зверненні до апеляційного суду ми будемо стверджувати, що за політичні рішення й дії не повинна наступати кримінальна відповідальність – це перша ключова теза», – наголосив Сірий.

За словами Сірого, захист відстоює позицію, що і екс-прем'єр, і члени делегації, які вели переговори з Росією під час газового конфлікту 2009 року, діяли правомірно й відповідно до законодавства України.

Крім цього, апеляційний суд повинен буде дати оцінку суду першої інстанції з погляду правильності застосування кримінального й процесуального законодавств, сказав він.

«Ми будемо стверджувати, що норма кримінального закону – ст. 365 Кримінального кодексу – застосована категорично неправильно»,– заявив Сірий.

Захист Тимошенко також готовий довести, що при розгляді справи як у процесі досудового слідства, так і в суді було допущено безліч грубих порушень процесуального законодавства, що призвело до ухвалення незаконного рішення.

За словами адвокатів, апеляційна скарга має бути розглянута Апеляційним судом Києва протягом 4 місяців.

Однак захисники прогнозують, що суди спробують затягнути розгляд скарг.
XS
SM
MD
LG