Доступність посилання

ТОП новини

Пшонка проти декриміналізації статті вироку Тимошенко


Генеральний прокурор України Віктор Пшонка вважає недоцільним декриміналізувати статтю, за якою засудили колишнього прем'єр-міністра, Юлію Тимошенко.

«Я підтримав декриміналізацію всіх статей, де є відповідальність за господарські злочини... У частині інших статей такого обговорення не було – це серйозний підхід, і під якийсь окремий політичний варіант вирішувати хід статті, я думаю, це не дуже правильно», – сказав Пшонка, відповідаючи на запитання, чи підтримує він декриміналізацію 365 статті Кримінального кодексу.

Він додав, що якщо це питання винесуть на обговорення, то у ньому треба буде розбиратися.

Натомість, сьогодні у Кам'янці-Подільському Президент Віктор Янукович наголосив, що він підтримує декриміналізацію статті вироку Юлії Тимошенко.

«Сьогодні, коли це питання виникло так гостро на політичному рівні, всі звернули увагу на те, що законодавство не відповідає європейським стандартам, процедури не відповідають, сам закон, і ця 365 стаття, яку в світі, ну, вже в багатьох країнах, віднесли до рівня адміністративних порушень або питань політичних. Якщо ви мені поставите запитання: « я з цим погоджуюся чи ні?», – безумовно, погоджуюсь», – цитує Президента агенція «Новинар».
XS
SM
MD
LG