Доступність посилання

ТОП новини

У Росії здивовані новою справою проти Тимошенко – ЗМІ


В уряді Російської Федерації здивовані, що лист міністра оборони Росії використали для порушення нової кримінальної справи щодо колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Про це пише видання «Коммерсант-Україна».

З посиланням на джерело в урядових колах Росії газета стверджує, що в уряді Росії наявність якогось наміру у діях Москви заперечують. За словами джерела, для Москви використання листів російського міністра для порушення нової кримінальної справи стало великою несподіванкою.

«Ми ніколи не підтримували Київ у переслідуванні Тимошенко і особливо – у пов’язуванні цих кримінальних справ з контрактами між «Газпромом» і «Нафтогазом». Ми неодноразово давали українцям це зрозуміти, причому по всіх каналах. Ніхто і не міг припустити, що лист буде використано саме так», – сказав співрозмовник видання.

У свою чергу прес-секретар російського прем’єра Дмитро Пєсков відзначив, що міноборони Росії просто виконувало свою роботу і стягувало борги. «Цим і лише цим пояснюються дії відомства», – заявив він.

У четвер СБУ порушила щодо Юлії Тимошенко кримінальну справу за спробу перекладання боргів корпорації «Єдині енергетичні системи України» на суму понад 405 мільйонів доларів на бюджет України.
XS
SM
MD
LG