Доступність посилання

ТОП новини

Допит Юлії Тимошенко у новій справі перервали до понеділка


Юлію Тимошенко уже почали допитувати у новій кримінальній справі, але процедуру перервали за ініціативи захисту обвинуваченої, – повідомив речник Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Він повідомив, що слідчі дії 13 жовтня проводилися відповідно до статті 143 Кримінально-процесуального кодексу. Згідно з цією статтею слідчий після порушення кримінальної справи повинен негайно або протягом доби пред'явити обвинувачуваному постанову про порушення справи.

Зі слів Бойченка, Тимошенко відмовилася приймати постанову через відсутність свого адвоката (Сергія Власенка), про що відповідно до законодавства було складено протокол.

Прес-секретар Генпрокуратури зазначив, що, незважаючи на це, екс-прем’єр є обвинувачуваною в справі, оскільки всі процедури було проведено в рамках закону.

Адвокат Сергій Власенко, народний депутат від БЮТ, спростовує свою причетність до перенесення допиту Службою безпеки України.

Власенко зазначив, що заява прокуратури не є правдивою, бо станом на п'ятницю у Тимошенко немає захисників у порушеній проти неї новій кримінальній справі, оскільки вона тільки визначається хто її має захищати.

12 жовтня СБУ порушила справу проти Юлії Тимошенко й колишнього прем’єр-міністра Павла Лазаренка за підозрою у спробі перекласти борги корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони Росії на суму 405,5 мільйонів доларів – на бюджет України.

СБУ наполягає, що вирок Печерського суду Києва від 11 жовтня «обнулив строки» й термін розгляду цієї справи тепер подовжено до 2019 року.
XS
SM
MD
LG