Доступність посилання

ТОП новини

Влада програла від судового процесу над Тимошенко – Литвин


Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що влада програла від судового процесу над колишнім прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко.

«Оскільки сьогодні говорять про те, що Президент має прийняти рішення і визначати, як має діяти суд, водночас мова йде про те, що має бути поділ влади на незалежні гілки – законодавчу, виконавчу і судову. При такому підході, насамперед, програла українська влада», – сказав спікер в інтерв’ю телеканалу «Рада».
На думку Литвина, вирок у судовій справі проти Юлії Тимошенко посилив позиції її політичних прихильників. За словами голови Верховної Ради, вони, декларуючи захист Тимошенко, водночас «вечорами тихо святкують цей день, піднімають келихи і проголошують приблизно такі слова: «Слава Богу, що українська влада розчистила нам дорогу до того, щоб ми мали більшу перспективу».

Водночас, спікер парламенту наголосив, що рішення суду щодо Тимошенко – це трагедія не тільки для неї самої та її рідних, а й «для певної частини однодумців».

Сьогодні «є спроба політичного середовища поділити Україну на тих, хто підтримує це рішення суду, і на тих, які виступають проти. Використовується черговий привід для поділу України, що дуже погано», – сказав Володимир Литвин.

Реакцію міжнародної спільноти на вирок Тимошенко голова Верховної Ради України визначив, як намагання «виступати в ролі суб’єктів внутрішньої політики України і визначати внутрішню політику України».

За словами Литвина , «ця реакція вмотивована чинниками забезпечити вплив на Україну».
XS
SM
MD
LG