Доступність посилання

ТОП новини

Б’ютівці наполягають, щоб Рада розглянула декриміналізацію 18 жовтня


Фракція «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді наполягає на тому, щоб на засіданні у вівторок парламент розглянув у другому читанні законопроект про декриміналізацію економічних злочинів з поправками про декриміналізацію статті, за якою винесли обвинувальний вирок колишньому прем’єрові Юлії Тимошенко. Про це на засіданні погоджувальної ради сказав голова фракції БЮТБ Іван Кириленко.

Він запропонував почати ранкове засідання Верховної Ради із проекту постанови про прискорення розгляду законопроекту про декриміналізацію економічних злочинів, оскільки проект постанови передбачає, що останнім днем внесення поправок до законопроекту є 18 жовтня. «А після обіду розглянути законопроект у цілому для того, щоб подати його на підпис Президентові, і глава держави має їхати у Брюссель із тим, що це питання знято», – заявив народний депутат.

Інший б’ютівець Андрій Кожем’якін сьогодні заявив, що якщо статтю Тимошенко не декриміналізують, «БЮТ-Батьківщина» внесе постанову про розпуск Верховної Ради.

6 жовтня Рада в першому читанні ухвалила законопроект Президента Віктора Януковича, що передбачає декриміналізацію економічних злочинів. Він не припускає зміну покарання за статтею, за якою засудили Тимошенко.

11 жовтня Печерський райсуд Києва засудив колишнього прем’єра до 7 років в’язниці за перевищення повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році й зобов’язав відшкодувати НАК «Нафтогаз України» понад 1,5 мільярда гривень збитків, завданих у результаті їхнього укладання.
XS
SM
MD
LG