Доступність посилання

ТОП новини

Справи Тимошенко нема в порядку денному зустрічі Януковича і Медведєва – Кремль


Обговорення справи колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко немає в порядку денному завтрашньої зустрічі в Донецьку Президентів України і Росії Віктора Януковича і Дмитра Медведєва, повідомив помічник російського голови держави Сергій Приходько, відповідаючи на питання журналістів.

За його словами, на цій зустрічі російська сторона має намір зосередитися на «позитивному порядку денному».

Він додав, що на зустрічі йтиметься не тільки про регіональну співпрацю, якій присвячений Другий українсько-російський міжрегіональний економічний форум, що відбудеться за участі голів держав завтра в Донецьку, а й про «продовження політичного діалогу» між Україною і Росією.

Як сказав помічник Медведєва, обговорюватимуть, зокрема, співпрацю в високотехнологічних галузях, серед яких космічна й авіаційна, а також, можливо, продовжиться дискусія про енергетику.

Крім того, заявив він, російська сторона може поділитися з українською інформацією про Митний союз Росії, Казахстану й Білорусі, «якщо Україна виявить зацікавленість». За його словами, зміцнення цього інтеграційного об’єднання впливатиме й на українсько-російські відносини.

Янукович і Медведєв прибудуть завтра до Донецька для участі в Другому українсько-російському міжрегіональному економічному форумі. Перший такий захід відбувся рік тому в російському Геленджику на узбережжі Чорного моря.

У Києві про подробиці зустрічі не повідомляли.
XS
SM
MD
LG