Доступність посилання

ТОП новини

Тігіпко: вступ до Митного союзу можливий, якщо від ЄС пролунає чітке «ні»


Віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко називає вірогідною переорієнтацію України на вступ до Митного союзу у разі відмови Європейського Союзу прийняти Україну. Про це він заявив в інтерв’ю газеті «День».

На запитання, якою є вірогідність того, що Україна переорієнтується з європейського курсу на членство у Митному союзі, зважаючи на останню критику ЄС, віце-прем’єр зауважив, що «якщо від Європейського Союзу пролунають абсолютно чіткі сигнали «ні», то вірогідність переорієнтації на Митний союз достатньо велика». «Люди, які сьогодні хочуть бачити Україну в Митному союзі, можуть отримати дуже серйозний аргумент на корить тези про те, що треба рухатися в цей союз», – зазначив Тігіпко.

На запитання, як українська влада виходитиме із ситуації, зважаючи на різку критику світової спільноти, віце-прем’єр відповів: «Реформами. Спрощенням податкового, митного і трудового законодавства, розробкою нового законодавства про банкрутство і так далі».

Також Сергій Тігіпко відмовився спрогнозувати, чи стане вирок Юлії Тимошенко перепоною на шляху підписання угоди про асоційоване членство і створення зони вільної торгівлі з ЄС. «Не знаю. Це покажуть подальші переговори. Ми поки що говоримо про перспективу, якої немає», – сказав віце-прем’єр.
XS
SM
MD
LG