Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Росії не потрібна «українізація» парламенту


Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін заявляє, що Росії не потрібна «українізація» Державної думи. Про це Путін заявив в інтерв’ю російським телеканалам.

«Питання в тому, як нам розвивати ось ці демократичні інститути. Нам потрібно постійно в пошуку перебувати. Нам потрібно подивитися: нам що, скажімо, потрібно в парламенті 10–15 партій? Потрібно прибрати взагалі поріг проходження до парламенту чи ні? Але ми знаємо приклад наших сусідів в Україні. Нам хіба потрібна українізація нашого парламенту, де неможливо практично нічого обговорювати?» – заявив російський прем’єр.

Володимир Путін зазначив, що у США дуже багато інструментів, застосовуючи які, держава домагається того, що в Конгресі присутні тільки дві великі партії. На думку Путіна, «там реально демократія розвивається, у тому числі і з допомогою ось цього попереднього голосування».

Прем’єр-міністр Росії також заявив, що Росія не може собі дозволити створення ситуації, як у деяких країнах колишнього Варшавського договору, де «не можуть призначити навіть міністра оборони чи начальника генерального штабу без поради з послом іноземної держави».

У Держдумі Росії нині представлені 4 партії, причому провладна «Єдина Росія» має 70 відсотків місць.
XS
SM
MD
LG