Доступність посилання

ТОП новини

Україна хоче зони вільної торгівлі і з СНД, і з ЄС – Азаров


Підписання договору про зону вільної торгівлі в межах СНД і перспективне підписання договору про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом – це «два пункти одного плану відкриття для української економіки зовнішніх ринків», заявляє Прем’єр-міністр Микола Азаров.

Це необхідно для «стабільного економічного розвитку» України за умов неспокійних зовнішніх ринків, навів журналістам слова прем’єра його речник Віталій Лук’яненко в російському Санкт-Петербургу, де раніше в вівторок низка країн-членів і учасниць СНД підписала договір про зону вільної торгівлі між собою.

За словами речника, крім цього договору, Україна цього дня, в вівторок, підписала з країнами СНД Концепцію співпраці в галузі інформатизації та Концепцію співпраці в галузі залізничного транспорту.

Пізніше сам Микола Азаров у перебігу зустрічі з російським колегою Володимиром Путіним висловив сподівання, що договір про зону вільної торгівлі в СНД набуде чинності після ратифікації в країнах-учасницях уже з січня наступного року, бо «політична воля» керівників цих країн, на його думку, призведе до оперативного здійснення необхідних процедур.
XS
SM
MD
LG