Доступність посилання

ТОП новини

Ланґе: cанкції проти українських високопосадовців можливі


Зупинка переговорів з Євросоюзом та запровадження санкцій проти українських високопосадовців є цілком реальною перспективою. Так вважає голова представництва німецького Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланґе, повідомляє агентство «ЛIГАБiзнесIнформ».

«Наприклад, керівник сектора міжнародних зв’язків німецького парламенту сказав, що треба зупинити процес переговорів. Звучали й інші пропозиції – не підписувати асоціацію. Були й ідеї про те, що європейські політики не повинні приїжджати на ігри Євро-2012, щоб на трибунах не сидіти поруч з вашим керівництвом. Були пропозиції запровадити візовий режим для власників українських диппаспортів, для людей, які з цими паспортами відпочивають в Європі. Складно сказати, що з цього буде реалізовано. Але це дуже різка реакція. Це не ігри. Реальні політики думають про реальні санкції», – наголосив Ланґе.

Голова представництва Фонду Аденауера в Україні також роз’яснив, що Європейський Союз захищає не особисто колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, а базові європейські цінності, які мають бути в країні, що претендує на інтеграцію до ЄС.

За його словами, дії чинної української влади справді розлютили дуже багатьох європейських політиків, адже в Європі дуже багато політиків, які в останні роки були друзями України і завжди виступали адвокатами її європейської перспективи.

«Зараз вони почуваються обдуреними. Ніхто не любить, коли його вважають дурнем. Особливо цього не люблять люди, що перебувають на дуже високих і відповідальних посадах в Євросоюзі. Коли сидять експерти з ЄС з українськими політиками, іноді відбуваються дивні розмови. Останні дуже стараються показати, що в Україні все нормально і правильно йде, що всі судові процеси проти опозиції – це боротьба з корупцією».

Водночас, за словами Ланґе, європейські політики мають в своєму розпорядженні дуже точну інформацію про ситуацію в Україні, і чітко розуміють, що ж насправді відбувається в країні.
XS
SM
MD
LG