Доступність посилання

ТОП новини

Від Януковича вимагають Угоду про асоціацію між Україною та ЄС


Експерти з громадської ради при урядовому Комітеті з питань співробітництва між Україною та Євросоюзом звернулись до Президента Януковича з вимогою не відкладати підписання Угоди про асоціацію «Україна – ЄС». Як повідомила член Громадської ради Вікторія Гуменюк, відсутність задекларованої в Угоді перспективи членства України в ЄС аж ніяк не можна вважати підставою «для гальмування парафування та подальшого підписання цього документу, оскільки у ньому детально прописано європейська перспектива для України».

Як відзначила експерт, «євро інтеграційний курс України – єдиний шанс внутрішньо модернізувати країну, розвиватися за європейською моделлю».

Експерти звернулись до Президента України – як гаранта Конституції – та інших представників влади з вимогою завершити переговори з ЄС, підписати Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Для цього, зазначають експерти, українська сторона має забезпечити умови для проведення чесних та прозорих парламентських (2012 року) та президентських (2015 року) виборів; забезпечити верховенство права та незалежність судової гілки влади; реалізувати захист прав і свобод українців, тощо.

Звернення підписали члени Громадської ради при Комітеті з питань співробітництва між Україною та ЄС, фахівці з міжнародних питань українських та міжнародних незалежних аналітичних центрів та громадських організацій.
XS
SM
MD
LG