Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила проект бюджету на 2012 рік у першому читанні


Верховна Рада України ухвалила у першому читанні проект державного бюджету на 2012 рік. За ухвалення такого рішення проголосували 248 народних депутатів із 371 присутніх в залі.

Голова бюджетного комітету парламенту Валерій Баранов повідомив, що уряду виділено два тижні для того, щоб доопрацювати законопроект про держбюджет на 2012 рік до другого читання. Через два тижні уряд має подати доопрацьований проект документу на розгляд у парламент.

Перед голосуванням депутати фракції БЮТ-Батьківщина і НУНС розкритикували положення законопроекту і заявили, що не голосуватимуть за його ухвалення в першому читанні.

Зокрема про це заявляв заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко. Він наголосив: «Ми сьогодні розглядаємо бюджет розкішного життя для влади і бюджет виживання для громадян».

Як сказав Томенко, в проекті бюджету не була врахована жодна пропозиція про зменшення витрат на утримання влади і про збільшення соціальних стандартів. «Я в перший раз бачу документ, де відхилено 99,9% пропозицій від депутатів», – додав він.

Він наголосив, що при підготовці до другого читання проект бюджету не можна буде змінити, оскільки усе відбуватиметься у бюджетному комітеті парламенту «під сильним наглядом уряду». Як заявив віце-спікер, «цей бюджет – без регіонів», оскільки в ньому регіонам передбачені кошти, яких не вистачає навіть на виплату зарплат вчителям і медикам.
XS
SM
MD
LG